Andra BS profiler:

 
     
  Stefan "Nypon" Nykvist
BS bäste målvakt genom tiderna. "Nypon"(som nöp det mesta i bollväg) började sin karriär i Grycksbo, men fångades snabbt upp av Falu BS. Redan som 18-åring (1974) fick han känna på hetluften då han stod i SM-finalen det året.Nypons spel personifierades av lugn och stabilitet. En trygg sista utpost med andra ord! Nypon gjorde 20 A-kamper och fick uppleva 3 SM-finaler. Säsongen 1998/1999 är Stefan Nykvist tränaransvarig för A-laget.
 
  Göran "Dallas"Sedwall
En av Sveriges största bandyprofiler genom tiderna. Fostrad i Broberg,men köptes till BS säsongen 1964/65 för att bilda en oslagbar duo tillsammans med Bempa. Dallas fick dock aldrig spelet att stämma och medan Bempa öste in mål så blev det bara 6 pytsar totalt för Hr Sedwall. Ett alldeles för dåligt facit för den store dribblern. Dallas blev med andra ord aldrig King i Falun, men vilken profil han var både på och utanför plan! Inom parantes kan nämnas att han hade en alldeles egen krönika i FK ("Dallas dribblar i spalterna"). 57-A kamper, skyttekung 1963, 3 SM-guld för Broberg.
 
  Håkan Sundin
Den nyligen så tragiskt bortgångne ledargestalt, som startade sin bandykarriär i Falu BS. 70 A-kamper, 5 VM som aktiv och stora framgångar som förbundskapten. En av Sveriges störtse ledare genom tiderna och den förbunds- kapten som först lyckades med att "tämja den ryske björnen". Ytterligare kommentarer är överflödiga!!
 
  Egon Adeström
En otrolig kämpe med "hjärtat på det rätta stället". Tuff och orädd (alltid först ut på hörnorna) och en riktig fighter. Egon slet oerhört hårt över hela planen från sin innerposition och ingen boll kändes förlorad när Egon gjorde sina "tjuvrusningar". 519 A-lagsmatcher, 297 mål. Debut 1963 mot VSK borta och sista matchen 1979.
 
  Göran Björkman
Lagkapten under "de gyllene åren". Placeringssäker och suverän på tennis. En dirigent av stora mått.En riktig försvarsklippa helt enkelt !!
 
  Sören "Mysarn" Norberg
Grabben som alltid gjorde de avgörande målen i de "viktiga" fighterna. 29 slutspelsmål och 3 st direkt avgörande SM-finalmål talar sitt tydliga språk och säger allt. Vilken matchvinnare och iskall lirare!!
 
  Jan "Nanen" Ericsson
Inte bara bror till Bempa utan en enormt slitstark och tuff mitt- fältare. En härlig pådrivare och viktig kugge i BS-maskineriet. 545 A-matcher och 139 mål.
 
  Håkan "Pölsa" Wiklund
En teknisk och synnerligen talangfull splare som fick uppleva 3 st SM-finaler och 2st SM-guld. Ständigt målfarlig och en suverän hörnläggare. Pölsa spelade för BS sen knatteåldern och gör sannerligen skälför epitetet "Ur BS:are".
 
  Per Anders "Pajen" Jonsson
Underbarn i både bandy och fotboll. En av klubbens främsta spelare genom tiderna. Kvalhjälte i fotboll för Brage då han avgjorde mot Grimsås i kvalet 1965.
 
  Lennart "Tessen" Åkerlund
Högerhalv med 2 st SM-guld och 230 A-lagsmatcher ( varav 127st i Allsvenskan) i BS. Med sitt friska och tuffa spel släppte "Tessen" ogärna någon förbi sig på sin högerkant. Tessen firade även triumfer på fotbollsplan i Brage och även i GIF Sundsvall.
 
  Jan Olof "Lollo" Berglund
En målfarlig forward och snabbskrinnare av stora mått.
 
  Rolf Asplund
Gedigen försvarsspelare och trotjänare med 209 A-lagsmatcher och 2 st SM-guld.
 
  Pelle Fosshaug
"Fossa" fostrades i Borlänge och gjorde debut i BS 1986. Totalt 4st säsonger, där han visade upp en suverän teknik och skridskoåkning a la Bempa. Ibland lite väl temperamentsfull, men oftast bländande. En riktig matchvinnare med 83 A-lagsmatcher, 99 mål + 4 slutspelsmål och sedermera "synnerligen framgångsrik i VSK och landslaget.
 
  Krister "Kicken" Andersson
En enastående skarpskytt som knackade in frislag, straffar och hörnor med samma goda humör. Kicken "skrämde livet" ur de flesta målvakter i norrallsvenskan med sitt enorma skott. Kicken lade av som aktiv säsongen 1995/1996 och har därefter varit assisterande tränare för Falu BS.
 
  Verij Grachev
Valerij Grachev, liraren från Zorkij (2 mil utanför Moskva) som trollband Falupubliken under sina sju säsonger i Falu BS. Mellan åren 1993-2000 gjorde Valerij  ett verkligt kanonjobb i BS. "Mannen med trollstaven" gjorde närmare 200 matcher och 135 mål i BS-tröjan. Vidi, som han även kallades för,  visade redan från start upp en härlig teknik och speluppfattning. Firma Grachev/Obuhov bidrog starkt till att BS tog sig upp ur bottenträsket och etablerade sig i den yppersta eliten och vi är många supportrar som fortfarande saknar hans eleganta och offensiva spel. Valerij visade även upp en sympatisk attityd både på och utanför planen. Tänk om den gode Grachev kunde avrunda sin karriär som libero i BS och inte i Vänersborg...  

 

 
  Sergej Obuhov
Målmaskinen från ryska Kirov, som förgyllde vår tillvaro med sin formidabla skridskoåkning, enhandsfattning och målhunger. Obbe spelade under åtta säsonger i BS-tröjan mellan åren 1995 och 2004 (med undantag för en säsong i Vodnik 02/03).Sergej "Obbe" Obuhov kom till Falu BS sommaren 1995,som en ung och blyg tjugoettåring.Obbe var på den tiden ett oskrivet kort internationellt, men BS hade bra koll på läget och man hade på känn att ryssen var en oslipad diamant. Sergej hade nämligen vräkt in mål i sin gamla klubb Rodina Kirov och det dröjde inte länge förrän motståndarlagen  i Allsvenskan visste vem nr 9 i Falu BS var! Tillsammans med Valerij Grachev satte Sergej Obuhov Falu BS på bandykartan igen och minnesstunderna avlöste varandra. En sådan utspelades den 2 januari 1998, då BS mötte Bollnäs hemma på Lugnet. Obbe var på ett osannolikt målhumör och nätade vid hela nio(!) tillfällen. Därmed tangerade han det svenska målrekordet(tillsammans med Sixten "Sicke" Johanssons rekord från 1940 och Pål Hansens från 1995) och det hade tom kunnat bli ett tionde mål om inte Obbe hade bränt en straff i slutet av matchen. Obbes bössa var maximalt laddad den här kvällen och det small ur alla möjliga och omöjliga vinklar! Efter matchen, som BS för övrigt vann med 13-5, stod publiken kvar och hyllade laget långt efter slutsignalen, men av förklarliga skäl var det förståss kung Obbe som fick den största hyllningen. Det var ovationer inför öppen ridå och när Obbe kastade sig ner på isen och ensam gled fram mot takläktaren visste jublet inga gränser !! Vilken fantastisk lirare!! Sergej Obuhov gjorde totalt 437 mål i BS-tröjan, varav 59 slutspelsmål. Han vann skytteligan vid tre tillfällen tillfällen(2001, 2003 och 2004),förde BS till World Cup seger 1999 och SM-silver 1999.När han lämnade Falu BS för Vodnik hösten 2004 gjorde han det som en fullfjädrad och självsäker världsstjärna.Falupubliken älskade verkligen sin Obbe och att kärleken till Falu BS och Falun var ömsesidig visade han genom att alltid tala ömsint och varmt både om laget och staden Falun. Nu senast i en artikel i Falu Kuriren av 07-09-26 där han bla säger : " Tiden i Falu BS är den bästa i mitt liv och både min fru och dotter vill tillbaka till Falun så fort som möjligt, de också. det är i alla fall min största vilja här i livet".