WORLD CUP 22-25/10 1998: Falu BS Världsmästare

26/10. Med endast 3 träningsmatcher i ryggen åkte Falu BS upp till Ljusdal för att "att spela ihop laget" . Allt utöver gruppspelet sågs som ett rent bonus och vilket bonus det blev sen !! BS vann nämligen hela den prestigefyllda World Cup turneringen (den 25:e i ordningen) och klubbkassan förstärktes samtidigt med 170 000 kr.
BS vann finalen mot VSK med 2-1 och stor matchvinnare blev JörgenMomqvist som klev in och stänkte in båda målen. Framför allt 1-1 målet var en riktig "bazukastänkare" som satt klockrent från vänsterkanten.
Den här segern visar att Falu BS inte räds något annat svenskt lag och nu på allvar klivit in i bandyns finrum. Ett stort steg för klubben och det här är ett klockrent styrkebesked som klart och tydligt visar att säsongen 1998/1999 kan blir hur kul som helst.
BS hade tur med lottningen i grundspelet och mötte Vänersborg, Helsingfors, och Stabaek. En inte alltför avskräckande grupp som BS vann på 5 poäng. I kvarten mötte man däremot stjärnspäckade Hammarby, men BS lät sig (som vanligt) inte imponeras av Bajens alla landslagsmän utan vann med solklara 6-2. BS spelade med både pondus och självförtroende och vann odiskutabelt. I semifinalen var det Bollnäs tur att smaka på bandymasarnas organiserade och viljestarka spel. BS vann med 5-3 och därmed var finalen ett faktum.
Det här är en segerkaramell som vi kan suga på fram till bandypremiären den 8 november, då seriespelet börjar. Grattis Falu BS till den stora framgången och spänn bågen högt !

Ikväll, torsdag 22/10, startar bandysäsongen på allvar för Falu BS. Det är nämligen dags för World Cup i Ljusdal igen. Självklart betyder turneringen en hel del för samtliga deltagande lag. Man får chansen att studera blivande motståndare under tävlingsmässiga former. Målsättningen för BS är dock att spela ihop laget, eftersom man ligger ett par tre veckor efter med isträningen.